Babel

Audio & Photo Documentary

Info Audio & Foto Documentaire
Voor Amarte Fonds 2021

Een reis in foto’s en audioverhalen langs openbare boekenkastjes in Amsterdam en Antwerpen.

De kleine openbare boekenkastjes hangen aan gevels, staan verborgen tussen fietsen of achter plantenbakken. Buurtbewoners ruilen er hun boeken of grasduinen in papieren vergezichten. Een man die we tegenkomen vertelt dat je alle talen in de boekenkasten terugvindt, van Nederlands, Russisch, Engels, Chinees tot Turks. Alsof heel de wereld samenkomt op die zelf getimmerde boekenplankjes.

Elke grote stad herbergt een polyglotte menigte. Steden als Amsterdam of Antwerpen herbergen makkelijk meer dan 170 tongvallen, ze zijn als een moderne toren van Babel. Het verhaal van de Toren van Babel bestempelt meertaligheid als een vorm van boetedoening, maar de parabel is altijd verkeerd verteld. De bouw van de hemelse toren eindigde niet in spraakverwarring, integendeel, het stapelen van stenen bracht mensen bij elkaar.

Dit werk verkent de talige knoop die de mens is. Een reis langs openbare boekenkastjes en audiogesprekken over meertaligheid en onvertaalbare gevoelens.

Info

Exhibitions: OBA Amsterdam, Huis van alle Talen, Hard//Hoofd magazine, Dag van de Europese Taal, EUNIC. Leporello Booklet, distributed in public bookcases around the Netherlands and Belgium.

Supported by Amarte Fonds. Thanks to SonoDocs   Thanks to Maud Vanhauwaert en de Toren van Babel in Antwerpen. Music Blue Dot Sessions (Free Music Archive / NonCommercial License)

Don`t copy text!