Your senses are a portal to an other world

Studio Prospero is Prosper de Roos.

Prosper ontwikkelt en maakt al meer dan 15 jaar documentaires. Voor podcasts, audiotours, radio, televisie en online toepassingen. In opdracht en freelance. Voor o.a.: De Grote Kunstshow, Publieke Omroep, NTR, VPRO, Oorzaken Festival, Paradiso en Platte Grond. Hiernaast geeft hij met regelmaat workshops en adviseert.

Prosper de Roos studeerde filosofie en film en heeft een achtergrond als filmmaker. Sinds 2011 is Prosper gespecialiseerd in verhalende audio. Hij was o.a. maker bij Plots, de onvolprezen podcast avant la lettre van de VPRO, dat in 2013 de Zilveren Reiss Microfoon won. Als een van de Plotsmakers ontving Prosper de Jan Kassies Stimuleringsprijs van het Mediafonds. Hij maakt regelmatig verhalen voor DOCS, de documentaire podcast van de Publieke Omroep.

De Roos is pleitbezorger van audioverhalen die verwonderen, vernieuwen en verdieping geven. Zijn werk zoekt verbinding op het snijvlak van cultuur, natuur en filosofie. Verhalen die doorkijkjes bieden op hoe om te gaan met een veranderende wereld.

Nominated for Prix Europa 2016 & 2015, Recipient Jan Kassies Award Dutch Media Fund 2013, Winner Dutch Zilveren Reissmicrofoon with VPRO Plots 2013, Nominated best doc Porto Bello Festival London 2010, Best of IDFA on tour Amsterdam 2009, TopTen Cologne international Film & Television Conference 2009, Golden Olive Award Bunker Festival 2002.

Don`t copy text!