Info

Verhalende podcasts, audiowalks en documentaires

Prosper de Roos (filosoof en mediamaker) maakt documentaire verhalen die de verbeelding prikkelen en dilemma’s verkennen. Kleine meditaties over een veranderende wereld en duurzame verandering. Van heel kort tot elke lengte. In digital audio, beeld en tekst.

“your ears are a portal to another world, where sound illuminates ideas and the boundaries blur”

Radiolab

Prosper is gespecialiseerd in verhalende audio, zoals audiodocs, podcast en multidisciplinaire projecten. Hierbij neemt hij het mantra van Radiolab als uitgangspunt dat onze zintuigen een wonderlijke toegangspoort zijn. Audioverhalen bieden bij uitstek ruimte voor intieme ervaringen over hoe om te gaan met onverwachte metamorfoses.

Prosper de Roos studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en film aan de St. joost Academie te Breda. Hij heeft een achtergrond in film en TV, en geeft workshops, cureert en adviseert.

Zijn werk is geselecteerd voor Prix Europa, Oorzaken Festival, Best of IDFA on tour, SXSW, Best Doc Porto Bello London, Rooftop NY. Met VPRO Plots won hij de Jan Kassies Stimuleringsprijs en de Zilveren Reissmicrofoon.