Info

Prosper de Roos ontwikkelt multidisciplinaire documentaire projecten op het snijvlak van cultuur, ecologie en filosofie. Terugkerende thema’s zijn het samenspel tussen niet-menselijke en het menselijke, gedachte-experimenten en conceptuele landschappen.

Zijn werk is geselecteerd voor Prix Europa, Best of IDFA on tour, SXSW, Oorzaken, Best Doc Porto Bello London, Rooftop NY. Met VPRO Plots won hij de Jan Kassies Stimuleringsprijs en de Zilveren Reissmicrofoon. Zijn werk is ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Amartefonds, Nederlands Filmfonds, Nederlands Mediafonds, NP

Prosper de Roos studeerde audio-visueel aan de St. Joost Kunstacademie Breda, fotografie aan de School voor Fotografie Den Haag en filosofie (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakt non-fictie en cross-overs. Waar na zijn afstuderen de nadruk lag op bewegend beeld, zoals korte films en documentaires, heeft Prosper in 2011 digital audio ontdekt. De laatste jaren zoek hij een verbinding tussen verschillende disciplines. Zoals tussen fotografie en audio. Hiernaast doceert hij aan verschillende instellingen over storytelling en filosofie.